Clara Cecilia Norell

Jag heter Clara Cecilia Norell, står med ena foten på Möllevången i Malmö och den andra i Gugulethu, Kapstaden. Jag är byggnadsingenjör, samhällsdebattör, DJ och skivbolagsdirektör (ILLEGYAL RECORDS). Jag läste både vid Malmö högskola och i Kapstaden. 2011 genomförde jag mitt masterexamensarbete i Sydafrika, för vilket jag även tilldelades Sveriges Ingenjörers miljöstipendium. Numera är jag verksamhetschef på Institutet för hållbar stadsutveckling i Malmö. Min familj som är mitt allt, består av min son, min sambo och våra två katter. Jag är övertygad om vi ingenjörer kan hjälpa till att förändra verkligheten i Gugulethu, som även råder för miljontals människor i vår värld. Jag ska berätta om Apartheid manifesterad genom infrastruktur i Sydafrika.
Foto: Angelika Sliwinski

(direktlänk till MP3-fil, högerklicka och spara som fil: Clara Norell)